VELEBIT
Planinarenje po Velebitu
PLITVICE
Izlet na Plitvice

PD BorikĐURĐEVAC - Osmeročlana ekspedicija Planinarskog društva Borik vratila se nakon 25-dnevne dalekoistočne avanture iz Tajlanda, Laosa i Kambodže. Predsjednica društva Milica Fuček rekla je kako su tijekom putovanja vidjeli mnogo znamenitosti, doživjeli drugačiju civilizaciju, a nailazili su i na neke probleme. Nedostajao im je kruh, a voda u bocama imala je sasvim drugačiji okus, rekla je Milica Fuček i dodala kako su se svi vratili za nekoliko kilograma lakši jer nisu po nekoliko dana mogli jesti.

Izvor: www.radio-koprivnica.hr

- U Laosu smo prošli kroz džunglu. Tamo doduše ima stazica, no ipak je vodič bio s mačetom i bilo je mjesta na kojima je morao malo prokrčiti put. Zanimljivi su bili i zvukovi, ptičice i šumovi iz džungle, no nismo čuli urlike zvijeri od kojih bi se mogli uplašiti, jer ipak je to prolaz kroz rubni dio, u divljinu džungle nismo ulazili, opisala je Milica Fuček.
Tijekom boravka u Laosu, planinari su nekoliko dana živjeli u selu i probali način života tamošnjih domorodaca, a jahali su i slonove. Među brojnim znamenitostima koje su imali prilike vidjeti tijekom 25-dnevnog putovanja, đurđevačka ekspedicija, kao i brojni drugi turisti, u Kambodži je najviše bila oduševljena hramom Angkor Wat.
- Neki kažu da je Angkor Wat osmo svjetsko čudo. To je jedan ogromni kompleks hramova na otprilike 12 hektara zemljišta i sam taj Angkor Wat je navodno najveći svjetski vjerski objekt. Građen je negdje u 9. stoljeću, a do 13. stoljeća je stalno nadograđivan, u vrijeme Hindusa dok su vladali u Kambodži, kasnije je onda pretvoren u budistički hram, ispričala je M. Fuček.
A što su još vidjeli i donijeli s dalekog putovanja, uz jedno iznenađenje, Milica Fuček je najavila kako će već tradicionalno predstaviti sredinom veljače u đurđevačkoj Gradskoj knjižnici.

Ukratko o nama ...

Planinarsko društvo Borik Đurđevac osnovano je u siječnju 2002. godine. Društvo danas broji oko 100 članova.

Kontakt

Đuro Petrović, predsjednik PD "Borik" Đurđevac
Adresa:PD "Borik", PP 104, 48350 Đurđevac

Info: A sastanci se odvijaju u objektu Zajednice sportova Grada Đurđevca na adresi: A. Radića 4, Đurđevac

Adresa elektroničke pošte: info @ pdborik.hr