VELEBIT
Planinarenje po Velebitu
PLITVICE
Izlet na Plitvice

Članovi Planinarskog društva Borik iz Đurđevca odlaze na 25-dnevno putovanje u Tajland, Laos i Kambodžu. U ekspediciji su Đurđevčani Milica Fuček, Nedjeljka Bocak, Anita Blažević, Tihomir Giba i Đuro Ferenčić, pridružit će im se Bjelovarčanin Vladimir Jasek te jedna Slovenka, a pratit će ih i vodič Milan s kojim su i proteklih godina bili na putovanjima u Egiptu i Maroku. S obzirom da na daleki put kreću na staru godinu, predsjednica đurđevačkog Borika Milica Fuček nam je rekla kako će 2010-tu dočekati u zraku, uz šampanjac u avionu iznad Arapskog poluotoka.

Izvor: www.radio-koprivnica.hr

 

 

Na dugom putu upoznat će kulturu istočne Azije, najprije će boraviti u Bangkoku, a zatim odlaze javnim prijevozom do glavnog grada Laosa. Potom planiraju pravu avanturu.

- Planirali smo ići na jednu od planina Laosa, jedan tritisućnjak, međutim na tom najvišem vrhu Laosa je vojna baza pa nam to nije uspjelo, pa smo zbog produžetka putovanja odlučili se da idemo na jedan tracking tri dana kroz džunglu i to od sela do sela gdje inače stotinjak možda turista europskih dođ,e tako da ćemo imati jedan egzotični doživljaj, upoznati pravu azijsku kulturu i prave domoroce, kaže Milica Fuček.

U Kambodži će obići znamenite hramove, a vesele se putovanju okolicom na motorima te kušanju tamošnje hrane. Putovanje, kaže Milica Fuček, nije isplanirano do zadnjeg detalja, pa očekuju da će zbog toga biti još zanimljivije snalaženje u dalekim zemljama. A nakon povratka u Đurđevac 24. siječnja, svoju će avanturu iz egzotičnih zemalja, već tradicionalno, predstaviti sugrađanima u đurđevačkoj Knjižnici.

Ukratko o nama ...

Planinarsko društvo Borik Đurđevac osnovano je u siječnju 2002. godine. Društvo danas broji oko 100 članova.

Kontakt

Đuro Petrović, predsjednik PD "Borik" Đurđevac
Adresa:PD "Borik", PP 104, 48350 Đurđevac

Info: A sastanci se odvijaju u objektu Zajednice sportova Grada Đurđevca na adresi: A. Radića 4, Đurđevac

Adresa elektroničke pošte: info @ pdborik.hr