VELEBIT
Planinarenje po Velebitu
PLITVICE
Izlet na Plitvice

Putovanje u Egipat

27. veljače. 2009 (19:00 sati) u Gradskoj knjižnici grada Đurđevca održano je predavanje o putovanju kroz Egipat i o samom usponu na planinu Sinaj. Predavanja je održala Milica Fuček, sudionica putovanja i predsjednica Planinarskog društva "Borik" Đurđevac.

 

"Gradska knjižnica Đurđevac i Planinarsko društvo Borik pozivaju Vas i Vaše prijatelje na putopisnu večer "EGIPAT i uspon na Sinajsko brdo", 27. veljače 2009. u 19 sati. Predavačica: Milica Fuček, sudionica putovanja i predsjednica PD Borik. Nakon prezentacije, nastavljamo egipatsku priču uz čaj karkade i egipatsku kavu."

Izvor: www.djurdjevac.com

 

 "U petak, 27. veljače 2009. godine, u Gradskoj knjižnici Đurđevac, pred velikim auditorijem putovalo se Egiptom. Naime, jedna od sudionica putovanja po Egiptu, Milica Fuček, predsjednica Planinarskog društva Borik iz Đurđevca, održala je prezentaciju Egipat i uspon na Sinajsku goru. Organizator putovanja je bilo istoimeno Društvo, a vođa putovanja Milan Rajšić. Putovanje je trajalo od 16. siječnja do 31. siječnja 2009. godine.
U prezentaciji je publika uživala, jer se mogao pratiti uspon na Jabal Musu (2285 m) gdje je Mojsije primio 10 zapovijedi Božjih, i na Jabal Katarinu(2642), najviši vrh Egipta. Potom je slijedio Dahabu, turistički grad na obali Crvenog mora, Sueski kanal do Luxora, najveći hram drevnog Egipta u Karnaku, Dolina kraljeva gdje se nalaze grobnice Ramzesa II. i Tutankamona. Na kraju su slijedili prekrasni prizori iz Asuana, Abu Simbela i plovidbe Nilom.
I stvarno putovanje, i prezentacija završili su s piramidama u Gizi i trgovanjem na čuvenom bazaru u Kairu. Na kraju su posjetitelji mogli razgledati prigodnu izložbu i uživati u egipatskom čaju karkade i egipatskoj kavi.
"

Izvor: www.knjiznica-djurdjevac.hr

Ukratko o nama ...

Planinarsko društvo Borik Đurđevac osnovano je u siječnju 2002. godine. Društvo danas broji oko 100 članova.

Kontakt

Đuro Petrović, predsjednik PD "Borik" Đurđevac
Adresa:PD "Borik", PP 104, 48350 Đurđevac

Info: A sastanci se odvijaju u objektu Zajednice sportova Grada Đurđevca na adresi: A. Radića 4, Đurđevac

Adresa elektroničke pošte: info @ pdborik.hr