VELEBIT
Planinarenje po Velebitu
PLITVICE
Izlet na Plitvice
Dani hrvatskih planinara
Đurđevac 2021.
Dani hrvatskih planinara
Đurđevac 2021.

POLAZAK  -  SUBOTA  29.04.2017.  u 000 sati
DOLAZAK   u   Đurđevac 01.05.2017.   oko   2400 sata

CIJENA  POHODA  cca. 800,00 kn uključuje:
(prijevoz autobusom, trajektom Split-Hvar-Split, izlet na Brač (Pustinja Blace), obilazak grada Hvara, smještaj u kampu)


PLAN IZLETA:
Subota 29.04.2017.
Polazak iz Đurđevca autobusom oko pola noći, te vožnja do Splita starom cestom preko Plitvičkih Jezera. Ukrcavanje na trajekt  Split-Vis u 8 i 30 sati  i dolazak na Hvar u 10 i 30 . Plan je da na Hvar idemo sa autobusom, na taj način ćemo izbjeći troškove prevoza lokalnom linijom po otoku Hvaru, a dobit ćemo mogućnost prijevoza po otoku prema našim željama.
Smještaj je planiran u mjestu Jelsa u kampu Mina koje je u neposrednoj blizini mjesta. Nakon smještaja u kampu predviđa se planinarska tura sa usponom na najviši vrh otoka Sveti Nikola (626 m.n.m). Pristup do vrha omogućen je preko makadamske požarne ceste i traje cca. 2 sata za uspon i nešto manje za silazak do Autobusa. Za nadobudnije hodače previđena je tura nakon osvajanja vrha sa silaskom u Vrisnik što je cca. 1-2  h dulje.

Nedjelja 30.04.2012.
U nedjelju je predviđeno rano ustajanje 5 h, pakiranje i odlazak na katamaran koji vozi na Brač do mjesta Bol. Katamaran kreće u 6 h ujutro i dolazi u Bol u 6 i 30. Nakon kave i šetnje po Bolu, predviđen je izlet brodom do Pustinje Blace. Od mjesta gdje je moguć iskrcaj iz broda do samog muzeja ima cca. 45 min uspona po kanjonu. Nakon razgledavanja muzeja za većinu ekipe predviđen je povratak brodom do Bola uz zaustavljanje i razgledavanje vojnih tunela. Povratak broda do mjesta Bol predviđen je oko 14 sati, a povratak u Jelsu je u 17 i 10 kad kreće katamaran iz Bola za Jelsu.  U međuvremenu se može obići plaža Zlatni rat ili obaviti ručak u Bolu.
Za hodaće planirana je ruta od Pustinje Blaca preko Vidove Gore do mjesta Bol u trajanju cca 6 sati.  U sklopu te ture osvaja se najviši vrh hrvatskih otoka Vidova Gora 778 m.
Nakon povratka u kamp moguće je organizirati neku zajedničku večeru u restoranu u Jelsi (manje više je to tradicija ovih izleta).

Ponedjeljak 01.05.2017.
Prijepodne je planiran izlet do grada Hvara, gdje nas autobus ostavlja i odlazi za Split, a mi obilazimo grad i krećemo za Split katamaranom direktno iz grada u 14 i 30. Dolazak u Split je predviđen oko 15 i 40 a polazak za Đurđevac oko 16 sati. Uz eventualnu kavu na rivi očekivani povratak u Đurđevac je oko 24 sata.

OPREMA:
Jače tenisice ili gojzerice, šator, karimat (luftić), vreća za spavanje, čeona lampa, nešto za klopu, nešto za piće i dosta dobre volje.  Hrabri kupaći mogu ponijeti i kupaće gaće, a od odjeće ponijeti i nešto dugih rukava (flis) za slučaj da bude hladno navečer.
Za sve koji nisu voljni kampirati moguće je iznajmiti apartman u blizini kampa. Cijene apartmana kreću se cca 100 kn po osobi po danu.

Planinarski pozdrav !

Vodić  PD Borik,    Miroslav Hodić
KONTAKT ZA PITANJA i PRIJAVE Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili Tel:098/1629-119

Ukratko o nama ...

Planinarsko društvo Borik Đurđevac osnovano je u siječnju 2002. godine. Društvo danas broji oko 100 članova.

Kontakt

Đuro Petrović, predsjednik PD "Borik" Đurđevac
Adresa:PD "Borik", PP 104, 48350 Đurđevac

Info: A sastanci se odvijaju u objektu Zajednice sportova Grada Đurđevca na adresi: A. Radića 4, Đurđevac

Adresa elektroničke pošte: info @ pdborik.hr