Crna Gora

2.-8.7.2006. Durmitor, Zelengora, Tara

  Grupa planinara, članova Planinarskog društva «Borik» iz Đurđevca organizirala je pohod u najviše bosanske i crnogorske planine u periodu od 02. do 08. srpnja 2006. godine. Najprije je osvojen  najviši vrh Zelengore «Bregoč» visine 2400 metara.

Krupa, Zrmanja13. i 14.5.2006. Rafting Krupa - Zrmanja
 

17.4.2006. Kladešćica

Sa zelinskog trga, kojim dominira crkva Sv. Ivana Krstitelja, koja se prvi puta spominje 1200. godine, krenuli smo uzbrdo Bocakovom ulicom, uz Dom zdravlja. Skrenuli smo lijevo Mačkovičevom ulicom i sišli u selo Biškupec, odakle smo nastavili glavnom cestom prema Zelingradu.

Klub liječenih alkoholičara

1.4.2006. Mičetinac - dan KLA

Da bismo što bolje upoznali Mičetinac, krajolik, brda i obronke Bilogore doživjeli u skladu s najboljim tradicijama i iskustvima planinara, zamolili smo Đuru Petrovića da nam bude vodič i tumač znakova prirode ovoga, njemu rodnog i najpoznatijeg kraja.

Kvarnerski otoci

25. i 26.3.2006. Cres - Krk

Konačno je došlo proljeće u klimatološkom pogledu i doživjeti ga na kvarnerskim otocima nezaboravan je doživljaj. Već od ranog jutra bilo je jasno da su se Picoki probudili iz dubokog zimskog sna i osjetili proljeće svim svojim bićem, dok su neki još uvijek bili željni sna-ali svi su se probudili na prilazu trajektnom pristaništu Brestova.

Hahlići 18. i 19.3.2006. Hahlići
Mičetinski jarek - Kamenitovac 6.3.2006. Mičetinski jarek - Kamenitovac

Pada snijeg. Idemo – ne idemo, pitanje je sad? Ipak idemo. Žele, Vesna, Snježana Dragica, Mladen, Berislav, Tomislav, Anita i moja «malenkost», odlučili smo ići.

Kalnik26.2.2006. Kalnik

Svi su bili zadovoljni, i mi koji smo išli «okolo» i oni koji su išli «poprijeko». S vremenom, dan se proljepšao. Snijeg je stao padati, a zasjalo je i sunce omogućivši nam prekrasan pogled prema Križevcima.

Bilogorska obilaznica - Stankov vrh 19.2.2006. Bilogorska obilaznica - Stankov vrh

Iako je još kalendarski zima dani su već duži i sunčaniji. Takav lijep i sunčan dan izvukao nas je iz naših kuća i poveo na Bilogorsku obilaznicu od mjesta Glogovca do PRC – a kod Koprivnice. Iz Đurđevca nas je krenulo devet, a pridružilo  nam se i četvero Koprivničanaca, na čelu sa našim današnjim vodičem Billyjem.

Zavižan28. i 29.1.2006. Zavižan

No, iskustvo je i ovaj puta pokazalo da, koliko god puta išli na izlet na isto mjesto, doživljaj i iskustvo je svaki puta drugačije. Zavižan smo pohodili nekoliko puta u zimskim uvjetima. Nikad nije bila ovolika količina snijega. Prosječno 230 – 250 cm. Zapusi 8 – 9 m. Temperature od prije tjedan dana –15 do -20ºC. Podaci vrijedni strahopoštovanja.