21.11.2004. Papuk (Jankovac)

Nedjelja, grad još spava. Sa prvim osvitom dana krećemo na put prema Slatinskom Dremavcu, selu podno Papuka, iznad kojeg se nalazi planinarski dom Jankovac, na 475 metara n/v.

Samoborsko gorje7.11.2004. Samoborsko gorje
Plitvice24.10.2004. Plitvička jezera

U mrklom mraku polako smo napuštali poznati podravski kraj  ne bi li osvojili vrhove našeg najljepšeg nacionalnog parka «Plitvička jezera». Zabljesnuti jutarnjim suncem kroz prozore autobusa, probudili smo se iz kakvog-takvog sna i već uživali u ljepoti jesenske panorame ličkog kraja.

 26.09.2004. Moslavačka gora

Nakon Triglava plovimo u mnogo mirnije vode. Nedjelja, jutro. Krećemo put Bjelovara i Narte u Podgarić. Lagani, jutarnji razgovori i podjela iskustava sa zadnjih izleta. S nama je i novi član koji tek kreće u nove avanture svog života.

Dinara11.9.2004. Dinara

Polazak je bio zakazan u 4 h, no naš vozač je kasnio jedan sat, to nam je remetilo cijeli plan. Stigli smo tamo, već su svi bili na vrhu. Do doma nas je vozio vojni kamion, to je bila avantura, sve se praši, ljulja. Stigavši do doma, žurno smo krenuli na vrh. Uspon je bio naporan kamen, trava sve nam je to otežavalo put.

Triglav4. i 5.9.2004. Triglav (Slovenija)
Bijele i Samarske stijene21. i 22. kolovoza 2004. Bijele i Samarske stijene

Mala ekipa od šesnaestoro članova odvažila se i krenula u pohod Bijelim i Samarskim stijenama, koje pripadaju strogom rezervatu prirode, a nalaze se na Velikoj Kapeli u Gorskom Kotaru.

Grand Paradiso6.- 31. 07. 2004. Grand Paradiso (Italija)

… i eto nas opet na putu, Đuro, Žele, Anto, Milica, Zrinka, Kiki iz Đakova i moja «malenkost». Krećemo put Zagreba, točnije Jaske, gdje nas nestrpljivo očekuje Franjo, koji će cijelim putem, od 940 kilometara, voziti ovu malu odvažnu grupicu, a ujedno će nam biti i vodič.

Kamniške alpe10. i 11.7.2004. Kamniške Alpe (Slovenija)

Osmero nas, Đuro, Josip, Bojan, Helena, Zrinka, Želimir, Željko i ja, krenuli smo iz Đurđevca u ranim jutarnim satima, oko 5, u nama susjednu državu Sloveniju. Cilj su nam ovaj put Kamniške alpe i vrh Brana (2252 m). Najavili su kišu no nismo se dali smesti i opremljeni za sve vremenske prigode hrabro smo krenuli u novi izazov.

Karpati22.-27.6.2004. Karpati (Rumunjska)

Kao i svaki naš polazak i ovaj je bio sa uobičajenog mjesta, ali sada mnogo ranije jer pred nama je bilo 900  kilometara puta, preko Mađarske u Rumunjsku. Krenuli smo točno u ponoć prema Đurđenovcu gdje nas je čekao naš vodič i organizator ovog izleta, planinarima dobro poznati «Čupo».

Golica 22. i 23.5.2004. Golica (Slovenija)

Moj vrijedni kolega Mladen Matica je vrlo iscrpno, koncizno i predano geografski opisao i lociran smještaj Golice, pa istražujte malo po stranicama PD „ Borik“, no ja bih s Vama želio podijeliti iskustva i utiske s mog prvog planinarskog pohoda.


Klek 17.4.2004. Klek - 130 godina hrvatskog planinarstva
  13. i 14.3.2004. Hahlići

Polazak je bio u 4 i 30 na našem starom polazišnom mjestu ispred robne kuće u Đurđevcu.  Skupila se lijepa grupica planinara iz ravne Podravine , nas 17 , koja je hrabro krenula u planine riječkog zaleđa. Cilj su nam Hahlići, vrh i planinarski dom u skupini vrhova zvan Obruč ponad Grobničkog polja.

  7.3.2004. Mičetinski jarek – Kamenitovac

Nakon sastanka v sredo mi smo odlučili krenoti na skupštino HPD «BILOGORA» z Belovara i to peške z mičetinskoga jarka preko tunela do Maglenče.Dogovor je bil da se krene v pol sedem, jel ne bi bilo lepo zakesniti na redovno skupštino koja je bila planirana v jedenajst vur prije polne, Gjuro je rekel da ima dobre tri vure hoda.

Zavižan 24. i 25.1.2004. Zavižan

Odlazak na Velebitu u siječnju izazov je svakom pa kako ne bi i meni. Od Senjske drage pa prema istoku počinje Velebit i završava u kanjonu rijeke Zrmanje. Idući od prijevoja Vratnik kroz Dragu prema Senju pitao sam se kako to izgleda kada bura dobije snagu i puše mahovito na ovoj cesti; sigurno nije baš bezazleno.