Četveročlana ekipa PD «Borik» iz Đurđevca uputila se 23. ožujka 2003. na Papuk sa ciljem sudjelovanja u danima Papučkih jaglaca. Prema dogovoru sa članovima virovitičkog PD  sreli smo se s njima u Virovitici i krenuli dalje put mjesta Velika gdje nam je bila polazišna točka za osvajanje Papuka.

  Prvi put smo bili na ovoj manifestaciji i ostali smo ugodno iznenađeni velikim brojem sudionika, osobito mladih, a isto tako i velikim brojem prisutnih planinarskih društava iz gotovo cijele Hrvatske.

  Orni i odmorni, puni entuzijazma izabrali smo najdužu, od nekoliko ponuđenih staza. Vodič nam je bio član PD «Papuk» iz Požege, Josip Garilović koji je bio vrlo strpljiv s nama i puno toga nas je praktičnog poučio o planinarstvu. Putem do vrha pratili su nas tek procvali jaglaci, šafrani, plave šumarice, pasji zub, divlji zumbuli, pa čak i visibabe. A divlji luk ?! Bio je delikatesna salata uz planinarske sendviče. Uspevši se na Češljakovački vis bili smo presretni !!! Ugodno umorni uspjeli smo utisnuti žigove u dnevnike Hrvatskih planinarskih obilaznica. Na visini od 825 m priredili smo svečani domjenak povodom osvajanja našeg prvog vrha. Bilo je tu raznih đakonija uključujući i Đurin prženi grašak.

  Odmorivši se i prikupivši snage krenuli smo natrag u podnožje Papuka. Hodanje nizbrdo nije bilo tako zahtjevno kao uspinjanje, pa smo više uspijevali uživati u ljepotama krajolika. Neki su se naši članovi razonodili ljuljanjem na usput postavljenoj velikoj ljuljački, neki su uživali u izvoru termalne vode, a neki samo u promatranju istih.

  U podnožju su nas čekali Virovitičani s kojima smo zajedno krenuli kući. Puni dojmova putem smo komentirali sve događaje toga dana i razmišljali o sljedećim pothvatima.

  Vesna Orač i Nedeljka Bocak

Ukratko o nama ...

Planinarsko društvo Borik Đurđevac osnovano je u siječnju 2002. godine. Društvo danas broji oko 100 članova.

Kontakt

Predsjednica: Sanja Ivančan  098/ 993-9184
Tajnica: Danijela Bešenić  091/381-3030

Info: Osobni kontakt, sastanci, radionice - Dom kulture Đurđevac svaki ponedjeljak od 20-22 sati

Adresa elektroničke pošte: info @ pdborik.hr