VELEBIT
Planinarenje po Velebitu
PLITVICE
Izlet na Plitvice
Dani hrvatskih planinara
Đurđevac 2021.
Dani hrvatskih planinara
Đurđevac 2021.

IZLET U GACKU DOLINU SA USPONOM NA VRH „MARKOVIĆ RUDINE“- 1105 m

NEDJELJA – 11.10.2015.

Vrh „Marković Rudine“ nalazi se u srcu Like, iznad Gacke doline kod Otočca. Jedan je od kontrolnih točaka planinarske obilaznice „LIČKIH GORSKIH BISERA“ i tek nedavno otvorene nove planinarske staze. Na vrh Marković Rudina može se popeti sa tri strane sa različitim vremenskim udaljenostima. Mi smo za ovaj izlet odabrali najkraći uspon kako bismo ostatak vremena iz programa mogli provesti u Gackoj dolini i na samom izvoru rijeke Gacke. U sklopu boravka, planiran je obilazak i nekih ostalih prirodnih znamenitosti u okolici i uzduž rijeke Gacke.

 

 

PROGRAM IZLETA

5.30 h. – Polazak iz Đurđevca ispred „Sloge“

Dolazak u Otočac i kratka caffe pauza.

 

U nastavku puta, odlazimo prijevozom do mjesta odakle će biti izveden uspon na vrh Marković Rudina. Uspon i silazak = 3 h.

 

Nakon toga slijedit će odlazak do izvora rijeke Gacke gdje će se u dogovoru sa vodičem provesti dio vremena. Ovdje je ujedno i predviđen ručak svih izletnika koji je besplatan i osiguran od strane sponzora.

 

U povratku kući, vraćamo se drugim putem (preko Vrhovina i Plitvica) i ako će biti vremenskih mogućnosti, planirano je i kraće zadržavanje u „Rastokama“ kod Slunja.

Predviđeni povratak u Đurđevac je do 21 h.

 

Molimo sve zainteresirane planinare za ovaj izlet, da svoje prijave izvrše zaključno do četvrtka 08.10. kako bismo mogli na vrijeme organizirati prijevoz za broj putnika.

Ukratko o nama ...

Planinarsko društvo Borik Đurđevac osnovano je u siječnju 2002. godine. Društvo danas broji oko 100 članova.

Kontakt

Predsjednica: Sanja Ivančan  098/ 993-9184
Tajnica: Danijela Bešenić  091/381-3030

Info: Osobni kontakt, sastanci, radionice - Dom kulture Đurđevac svaki ponedjeljak od 20-22 sati

Adresa elektroničke pošte: info @ pdborik.hr