VELEBIT
Planinarenje po Velebitu
PLITVICE
Izlet na Plitvice

Dvije verzije.

JULIJSKE ALPE - TRIGLAV (2864 m) 1. verzija

25 – 27. srpnja 2014. (petak, subota i nedjelja)

Radi se o vrlo zahtjevnoj stazi; dugački usponi  i silasci kao i penjanje po klinovima i sajlama. Potrebna je dobra psihofizička kondicija. Broj predviđenih učesnika je maksimalno petnaest. U slučaju lošeg vremena  uspon se može odgoditi ili korigirati program.                                                                                                                                                     Polazimo iz Đurđevca u 4:00 ispred robne kuće a uspon započinjemo iz Rudnog polja (1347 m). Prolazimo pored Vodnikovog doma gdje radimo pauzu za ručak te preko Konjskog sedla idemo do planinarskog doma Kredarica (2515 m) gdje i spavamo. U subotu ustajemo u 6:00 i krećemo sa zahtjevnim usponom na Triglav (2864 m) preko klinova i sajli. Slijedi kratki odmor na vrhu i spust prema Triglavskim jezerima. Spavamo na Koči pri Triglavskih jezerih.                                              U nedjelju se od doma spuštamo do Koče pri Savici gdje nas čeka prijevoz do Đurđevca. U skladu s preostalim vremenom razgledavamo Bohinjsko i Bledsko jezero.                                                                                                           Cijena prijevoza:  cca 300,00 kn na bazi 15 ljudi u minibusu.                                                                                                    Potrebna oprema: kvalitetne planinarske cipele, zaštita od zime, kiše, vjetra i sunca, štapovi, baterijska lampa, planinarski pojas i ipsilon (može I zamka),  kaciga, penjačke rukavice (može I biciklističke), voda i jelo prema vlastitim potrebama (domovi su dobro opskrbljeni jelom i pićem – cijene su u skladu s “postignutom visinom”).                              Svakako ponijeti važeću planinarsku iskaznicu te osobnu iskaznicu ili putovnicu!                                                             Prijave za izlet na gsm: 095 912 0 366  (Jasen Platenik) do nedjelje 20. 7.2014.

 

JULIJSKE ALPE - TRIGLAV (2864 m) 2. verzija

26 – 27. srpnja 2014. (subota i nedjelja)

Polazimo iz Đurđevca u 5:00 ispred robne kuće a uspon započinjemo iz Rudnog polja (1347 m). Prolazimo pored Vodnikovog doma gdje radimo pauzu za ručak te preko Konjskog sedla idemo do planinarskog doma Kredarica (2515 m) gdje i spavamo.                                                                                                                                                                              U subotu ustajemo u 6:00 i krećemo sa zahtjevnim usponom na Triglav (2864 m). Slijedi kratki odmor na vrhu te spust natrag do Rudnog polja. U skladu s preostalim vremenom razgledavamo Bohinjsko i Bledsko jezero i vraćamo se u Đurđevac.

Cijena prijevoza na bazi vozač i tri suputnika po osobi: oko 280 kn (gorivo I vinjeta)

 

Cijene u domovima                                                                                                                                                                  Noćenje  na skupnom ležišću 14 € (uključuje posteljinu I deku), uz predočenje važeće planinarske iskaznice HPS-a                                                                                           1,5 l vode 4,4 €                                                                                                                                                                               kava 2 €

Ukratko o nama ...

Planinarsko društvo Borik Đurđevac osnovano je u siječnju 2002. godine. Društvo danas broji oko 100 članova.

Kontakt

Đuro Petrović, predsjednik PD "Borik" Đurđevac
Adresa:PD "Borik", PP 104, 48350 Đurđevac

Info: A sastanci se odvijaju u objektu Zajednice sportova Grada Đurđevca na adresi: A. Radića 4, Đurđevac

Adresa elektroničke pošte: info @ pdborik.hr