VELEBIT
Planinarenje po Velebitu
PLITVICE
Izlet na Plitvice

Vrijeme izleta: 13. srpanj 2014.g.

Pokuplje je mikroregija u Hrvatskoj, Pokupljem se naziva područje sljeva rijeke Kupe i široke ravnice i niskih brežuljaka uz tok rijeke Kupe, te njenih pritoka Mrežnice i Dobre u središnjoj Hrvatskoj. Pokuplje se sastoji od dva dijela, gornje Pokuplje ili međuriječje gornje Kupe, donje Dobre i Mrežnice a donje Pokuplje je prostor od grada Ozlja do grada Petrinje uz tok rijeke Kupe. Obično se Pokupljem u užem smislu naziva područje široke Pokupske ravnice koja se proteže od Karlovca, do Sisku, kod ušća Kupe u Savu. Gornjim Pokupljem ili Međurječjem smatra se prostor između rijeka gornje Kupe, donje Dobre i Mrežnice, to je ujedno jugozapadni rub Panonske nizine koji graniči sa Gorskim Kotarom na jugu, sa Slovenijom na zapadu i Kordunom na istoku (izvor:Wikipedija). Nije poznato po planinama već po spomenutim rijekama, iako na tom području ima vrlo šumovitih i lijepih gora kao što su Vodenica koda Ozlja, Vinica nad Dugom Resom, Martinščak na čijem je vrhu lijepa crkvica..

Plan puta:

Polazak iz Đurđevca u nedjelju u 6 sati, ispred robne kuće. Dolazak u Karlovac oko 9 sati, kratko zadržavanje u Turnju te odlazak na početak  uspona u naselju Ladvenjak. Uspon prema Martinščaku ( 346 m) , kratko zadržavanje  na vrhi i kod kapele Sv. Martina. Silazak sa Martiščaka markiranom stazom prema Vinici (321 m) i  pl. domu  Mladen Polović udaljenih cca 2 sata. Vrh Vinica je 5 minuta od doma.  U domu se može dogovoriti jelo, druga opcija je da se spustimo u Dugu Resu i tamo pojede ko što želi. Nakon silaska i okrjepe, oko 14 sati odlazak na do kampa Slapić sa mogućim kupanjem u Mrežnici. Polazak u 18 sati i dolazak u Đurđevac oko 21  sati.

Vrijeme hodanja 4 sati.  Hodanje je lagano i moguće za sve rekreativce.

Cijena puta : cca 100 kn. Akontacija 50 kuna.

Potrebna oprema: lagana odjeća, gojzerice, naočale, krema za sunce, kupači kostim, 2 litre vode, hrana prema vlastitoj želji.

Vodič- Milica Fuček

Ukratko o nama ...

Planinarsko društvo Borik Đurđevac osnovano je u siječnju 2002. godine. Društvo danas broji oko 100 članova.

Kontakt

Đuro Petrović, predsjednik PD "Borik" Đurđevac
Adresa:PD "Borik", PP 104, 48350 Đurđevac

Info: A sastanci se odvijaju u objektu Zajednice sportova Grada Đurđevca na adresi: A. Radića 4, Đurđevac

Adresa elektroničke pošte: info @ pdborik.hr