VELEBIT
Planinarenje po Velebitu
PLITVICE
Izlet na Plitvice

Poštovani,

u subotu 05.07.2014.godine PD "BORIK" u suradnji sa društvom HPD "BILO" Koprivnica organizira pohod i druženje Novigradskim stazama.

Detaljnije informacije možete pročitati u dolje navedenom planu, a za sve informacije možete se obratiti na sastanku u srijedu 02.07. u 20h u prostorijama društva ili osobno vodiču subotnjeg pohoda Miroslavu Hodiću na br. 098 1629 119

 

 

HRVATSKO PLANINARSKO DRUŠTVO
”BILO“ KOPRIVNICA

NOVIGRADSKIM STAZAMA
BILOGORA
Subota, 5. srpnja 2014.

Novigrad Podravski, jedno od većih naselja u neposrednoj blizini Koprivnice, svojom bogatom poviješću i marljivim ljudima nudi pregršt tema za izlete. Cilj i ovog planinarskog pohoda novigradskim stazama je približiti samo neke od skrivenih staza kojim obiluje Novigrad i okolica.

U zelenilu i miru bilogorskih obronaka smješteno je najmanje đurđevačko prigradsko naselje Sveta Ana. Izletničko-poučnom stazom poći ćemo pored crkvice sv. Ane i svetojanske vodenice, popeti se na vidikovac i imati Podravinu na dlanu.

Nadalje ćemo, u planinarskom smislu, pješačiti skrivenim stazama u dubini Bilogore preko naselja Hampovica i Miholjanci te na povratku u Novigrad okrijepiti se usput na vinorodnom brijegu.

TEŽINA: LAGANA PJEŠAČKA STAZA

VISINSKA RAZLIKA: ukupno oko 150 m

POLAZAK: vlakom u 05:38 sati sa glavnog željezničkog kolodvora u Koprivnici. Doći 15 minuta ranije da se stigne kupiti povratna karta

USPON: Dolazak vlakom u Đurđevac gdje nam se priključuje grupa iz Novigrada te iz PD „Borik“ Đurđevac sa kojima zajedno u suradnji realiziramo ovaj izlet. Osiguran prijevoz do naselja Sveta Ana. Nakon uvodnog upoznavanja sa znamenitostima izletišta Sv. Ana i kratkog razgleda, slijedi jutarnja šetnja u smjeru naselja Hampovica šumskim predjelima đurđevačke bilogore. Nastavak puta prema naselju Miholjanec, gdje se nalazi nekad poznato izletište Fratrov zdenac. Na samom izvoru potoka Zdelja sagrađen je kip fratra te oko njega uređen pristup izvoru.

POVRATAK: Nakon kratkog odmora i okrijepe pitkom vodom na samom izvoru, slijedi nastavak trase šumskim stazama prema vinogradima iznad Novigrada gdje je predviđeno poduže druženje uz osiguran ručak. Nakon okrijepe slijedi silazak u Novigrad te šetnja do željezničke stanice.

Polazak vlaka prema Koprivnici sa željezničkog kolodvora u Novigradu u 14:25.

Ukupno oko 4,5 sati hoda + pauze.

KOTIZACIJA: 20 kn, plaća se prilikom prijave, osigurava ručak i okrijepu na lokalitetu Miholjanski breg

POTREBNA OPREMA: osnovna planinarska oprema, sklopivi štapovi za hodanje, jednodnevni ruksak, zaštita od kiše i sunca, hrana i piće po osobnim potrebama, okrijepa osigurana.

Prijave četvrtkom u 18 sati u prostoriji Društva, Šenoina 1 (podrum) najkasnije do 3.7.2014.

VODIČ: Renato Rac, 098/643-542

NAPOMENA: Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da prihvaća ovaj program, da izletu pristupa na osobnu odgovornost te da će se u skladu sa planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Organizator zadržava pravo izmjene programa izleta obzirom na objektivne okolnosti na terenu te u slučaju nepredviđenih okolnosti.

Ukratko o nama ...

Planinarsko društvo Borik Đurđevac osnovano je u siječnju 2002. godine. Društvo danas broji oko 100 članova.

Kontakt

Đuro Petrović, predsjednik PD "Borik" Đurđevac
Adresa:PD "Borik", PP 104, 48350 Đurđevac

Info: A sastanci se odvijaju u objektu Zajednice sportova Grada Đurđevca na adresi: A. Radića 4, Đurđevac

Adresa elektroničke pošte: info @ pdborik.hr