Nedjelja -14.12.2014.

Železna Gora nalazi se u sjeverozapadnom dijelu Međimurja. Planinarska aktivnost na ovom području vezana je uz rad HPD "ŽELEZNA GORA" iz Čakovca. Društvo je markiralo stazu "Međimurski planinarski put" od Čakovca do Štrigove, koji obuhvaća najviše točke Međimurja. Najviša je među njima vrh Mohokos (344 m.) jedna od kontrolnih točaka HPO Vrh se nalazi u selu Pleškovec, uz cestu Čakovec - Štrigova, a na njemu je kameno obilježje sa metalnim žigom. Na ovom izletu mi ćemo obići dio staze Međimurskog pl. puta na relaciji od Štrigove do vrha Mohokosa.
PROGRAM IZLETA
07.00 h. - Polazak iz Đurđevca ispred robne kuće "Sloga".
Dolazak u Čakovec, gdje će biti caffe pauza i kraći odmor.
Nakon toga slijedit će odlazak prijevozom do Štrigove, odakle ćemo krenuti  planinarskom stazom do vrha Mohokosa preko Železne Gore i sela Vukanovca. Vrijeme hodanja ovom trasom puta je oko 3 h.
Staza nije zahtijevna ni teška i prikladna je za svakog prosječnog planinara i izletnika a prolazi kroz pitome brežuljke, vinograde i livade, uz lijep pogled na međimurski krajolik.
U selu Pleškovcu, nadomak vrha, čekati će nas prijevoz.
U nastavku puta odlazimo u mjesto Gornja Dubrava, gdje ćemo u ugodnom ambijentu uz zivu glazbu u jednom od restorana (kojem, ovisno o dogovoru na sastanku) uz ručak i druženje, pomalo privesti kraju ovaj naš izlet.
Cijena prijevoza + ručak ( juha, dvije vrste mesa sa prilogom po izboru, salata, desert + kava te pice u neogranicenim kolicinama) = 130 kn.
Cijena samog prijevoza = 60 kn.

Ukratko o nama ...

Planinarsko društvo Borik Đurđevac osnovano je u siječnju 2002. godine. Društvo danas broji oko 100 članova.

Kontakt

Predsjednica: Sanja Ivančan  098/ 993-9184
Tajnica: Danijela Bešenić  091/381-3030

Info: Osobni kontakt, sastanci, radionice - Dom kulture Đurđevac svaki ponedjeljak od 20-22 sati

Adresa elektroničke pošte: info @ pdborik.hr